Je bent aan het verbouwen of renoveren en zoekt een radiator. Nu zijn er tegenwoordig zoveel mogelijkheden dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Online staan er allerlei rekentools om de capaciteit uit de rekenen, vervolgens heb je de keus uit tientallen modellen maten en kleuren met meerdere aansluitmogelijkheden. Wij hebben geen rekentool op onze site, wij bespreken je wensen en situatie telefonisch of terplekke waarbij we rekening houden met een aantal zaken waarbij je zelf niet stilstaat. Onderstaand zie je enkele zaken in onze veel gestelde vragen terugkomen.
Radiatoren worden snel warm en brengen dus ook vlot de kamer op de gewenste temperatuur, zelfs als die bijvoorbeeld 's ochtends koud is van een winterse nacht. U kunt in elke kamer apart de radiator aan of uit zetten. Zo bespaart u energie en kosten in ruimtes waar u weinig komt.
Oude radiatoren zijn meestal zeker niet slecht, mits ze goed warm worden. Soms is het echter voordelig om ze te vervangen. Nieuwe exemplaren verhogen je comfort in huis: ze zijn makkelijker te onderhouden, nemen minder plaats in en voldoen vaak beter aan je warmtebehoefte. Een andere reden om een radiator te vervangen is als je je interieur wilt veranderen en een andere stijl wilt hebben
Eén van de nadelen van een verticale radiator, is dat de warmteafgifte lager is dan bij een normale horizontale radiator in een zelfde formaat. Dit komt doordat de luchtdoorstroom is veel lager is. Het is niet zo dat je een grote radiator weghaalt, omdat je bijvoorbeeld tuindeuren maakt, dat je deze makkelijk met 1 smalle verticale radiator kan vervangen. Vaak moet deze groter zijn dan wat de klant in gedachten heeft.
Wij geven de warmteafgifte / Wattages aan volgens 75/65/20oC dit is de eerlijke en correcte (Europese) norm in een normale situatie. Een aantal collega's gebruiken nog weleens de 90/70/20 norm, of zelfs 95/85/20 dit zijn onzin wattages die soms 2 keer hoger zijn dan in de praktijk haalbaar. Ze lijken daardoor wel veel goedkoper. Let hier dus op.